minimal home & happy life

 How to start living a minimalist life

 Οι ώρες του ελεύθερου χρόνου μας μειώνονται διαρκώς, θες ότι μας απορροφά περισσότερες ώρες η εργασία μας, θες ότι οι εξωτερικές δουλειές μαζί με την κίνηση στους δρόμους μας τον μειώνουν κι άλλο, ακόμα και η τάξη του σπιτιού μας, βάζει την ζωή μας σε αταξία.



























 Χρόνος για εμάς και τα παιδιά μας, πόσο  τελικά μας μένει?
Τους δυο πρώτους παράγοντες είναι λίγο δύσκολο να τους αλλάξουμε, μπορούμε όμως στον τρίτο να κερδίσουμε αρκετό χρόνο, που αυτό σηματοδοτεί περισσότερο ποιοτικό χρόνο με τον σύζυγο μας, τα παιδιά μας ή ακόμα για τον εαυτό μας.

 Ήρθε η ώρα του αποχωρισμού με τα πολλά άχρηστα
αντικείμενα ..είμαι σίγουρη πως έχετε πολλά όπως είχα κ εγώ! Κοιτάξτε το σπίτι σας, δεν νομίζετε πως ήρθε η στιγμή για μια mini ανακαίνιση? Ναι, έτσι θα φαίνεται όταν θα έχετε αφαιρέσει τα άχρηστα αντικείμενα, ένας χώρος πιο άδειος, πιο καθαρός, πιο υγιείς.

 Πιάστε ένα ένα τα δωμάτια του σπιτιού σας, αρχίστε να κρατάτε πράγματα που έχετε πραγματικά ανάγκη και σας είναι χρήσιμα στην καθημερινότητα σας, είτε αυτό είναι ένα ρούχο, είτε ένα πολυμηχάνημα κουζίνας που έχετε να χρησιμοποιήσετε πάνω από ένα χρόνο (σημαίνει δεν το χρειάζομαι).

 Πολλές είναι οι στιγμές που είπα:Αυτό θα το φορέσω, με αυτό τον παρασκευαστή θα φτιάξω ζυμαρικά...αλήθεια τώρα, ΠΟΤΕ δεν έγινε! Μπορείτε να τα χαρίσετε ακόμα και να τα πουλήσετε. Προσωπικά πριν δυο βδομάδες χάρισα τρεις βαλίτσες ρούχα και άλλες τρεις παπούτσια, η διαφορά στον χώρο του dress-room ήταν εμφανής.

 Η ξαδέρφη μου έχοντας δυο μικρά αγοράκια με πολλά παιχνίδια, αξεσουάρ, παπούτσια κ.λ.π. πουλάει τα πραγματάκια τους σε πολύ πολύ χαμηλές τιμές κ έτσι εξοικονομεί χρήμα/χώρο/χρόνο και κάνει χαρούμενες νέες μανούλες που δεν έχουν την οικονομική άνεση για παραπάνω έξοδα στον οικογενειακό τους προϋπολογισμό. Φανταστικό δεν είναι?



 Στο τελικό αποτέλεσμα είναι δεδομένο πως θα δικαιωθειτε, θα αποκτήσετε επιπλέον χρόνο γιατί περισσότερα πράγματα, περισσότερη δουλειά. Με αυτό τον τρόπο μαθαίνουμε και τα παιδιά μας να αποχωρίζονται υλικά αγαθά που δεν χρειάζονται κερδίζοντας χρόνο ελευθερίας.

Ξανά σκεφτείτε το. 

Πηγή εικόνων:Pinterest

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου