10 Τρόποι να αντιμετωπίσετε την Χαλάρωση



Η χαλάρωση είναι από τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες αναφορικά με την εικόνα του προσώπου και του σώματός τους. Στις πολλαπλές απαιτήσεις της σύγχρονης ζωής, που η γυναίκα επιτελεί πολλαπλούς ρόλους: εργαζόμενη, σύντροφος, μητέρα, συχνά δεν βρίσκει τον χρόνο που χρειάζεται για να διατηρήσει την εμφάνισή της όπως θα επιθυμούσε.
Κι ενώ ο χρόνος σχεδόν μετατοπίζεται και μία γυναίκα μπορεί να κάνει καριέρα στα 50 της ή να γίνεται μητέρα μετά τα 40 και με το αίσθημα της νεότητας να παραμένει ακμαίο και ισχυρό, φαίνεται το σώμα να μην υπακούει παρά στο νόμο της βαρύτητας που συνεπάγεται την χαλάρωση του δέρματος. Το αισιόδοξο γεγονός είναι ότι υπάρχουν λύσεις. Λύσεις «φυσικές» και λύσεις που χρειάζονται μερικές επισκέψεις στο σωστό ιατρείο!

Που οφείλεται η χαλάρωση

Η φθορά που έρχεται με την γήρανση του οργανισμού είναι η κύρια αιτία για την χαλάρωση. Με την πάροδο του χρόνου οι μύες αδυνατίζουν και οι ιστοί χάνουν την ζωτικότητά τους, ενώ το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του καθώς αλλοιώνονται οι ίνες του κολλαγόνου και της ελαστίνης. Φυσικά άλλοι παράγοντες όπως είναι το κάπνισμα, η κατανάλωση αλκοόλ, η κακή διατροφή, το στρες, η απουσία ύπνου κατά τις νυχτερινές ώρες, η μειωμένη δραστηριότητα κ. α. επιδρούν στην χαλάρωση δέρματος και μυών.
 Διαβάστε την συνέχεια εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου